Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hasznos oldalak

A futás szerelmeseinek az alábbi két webshopot ajánlanánk. Futócipők, ruházat, kiegészítők és természetesen az elmaradhatatlan Compressport márka!

FutócuccokFutócuccok


Partnereink

Kompressziós zokni


Pontosan hogyan is működik a kompressziós zokni?

A végtagok nyomás alá helyezése, azaz a kompresszió jól ismert jelenség, elég csak a fáslira gondolni, amit már a 17. század óta használ az emberiség. Elég csupán arra gondolni, hogyha pl. a boka kiugrik, akkor annak a rögzítésére kifejezetten alkalmas a kompressziós zokni, de talán még fontosabb, hogy ennek a sérülésnek akár a megelőzésében is segíthet. Ahhoz hogy a nyomás egyenletes legyen, nem elég egy fásli, ezért találták fel a professzionális kompressziós harisnyákat, zoknikat, amelyek szövése egyenletes, a szív felé fokozatosan enyhülő kompressziót biztosít a végtag számára.

Mekkora nyomást gyakorol egy kompressziós zokni?

A szorítás a bokánál 20-30 Hgmm mértékű és felfelé fokozatosan csökken, elsősorban a lágy szöveteket érinti. Ennek hatására az alsó végtag vénáit nem hagyja kitágulni és kevésbé pang a vér, illetve javul a vénás visszaáramlás. Sportolás közben a kompressziós zokni csökkenti az alsó lábszár vénáiban a vér mennyiségét, ami növeli a keringő vértérfogatot, és javul az alsó végtag keringése. Egy enyhe, de jól szabályozott kompressziót nyújtó zokni fel tudja venni a plusz nyomás terhelés egy részét, ezzel tehermentesítve a vénabillentyűket.

Mennyire növeli meg a sportteljesítményt a kompressziós zokni?

A kompressziónak nem kevés jelentősége van a mindennapokban, a betegeknél, viszont emellet a sportolásnál is hasznos lehet a zokni. Nem feltétlenül a teljesítmény látványos növekedése végett, hanem a gyorsabb regeneráció miatt. Minden komolyabb sportoló és világbajnok használ ilyen termékeket. Ezek az emberek hatalmas terhelésnek vannak kitéve, viszont tudják, hogy a gyorsabb regenerálódás érdekében mi kell számukra. Ez nem más, mint a Compressport kompressziós termékcsalád.

Kompressziós zokni futáshoz, izomláz ellen:

Egy kutatás által, amit francia tudósok végeztek, a sportolókról kiderült, hogy akik kompressziós zoknit viseltek, jóval kisebb mértékben alakult ki náluk izomláz. Az izomláz szubjektív kialakulásának az esélye 80%-kal kisebb volt a kompressziós zoknit viselő futóknál, mint a más csoportban. Manapság egyre nagyobb divat lett a futás. Nem csupán, mint mozgás hasznos, hanem egészségügyileg is nagyon jó hatásai vannak. Biztos előfordult már Önnel is, hogy kihagyott egy-két napot, vagy csupán most kezdi el a futást, mint sportot. Bizonyára azt tapasztalhatta, hogy a kihagyás után kialakult a sokak által nem kedvelt izomláz. Ennek elkerülésére a tudomány jelenlegi állása szerint az egyik legalkalmasabb megoldás a kompressziós zokni, harisnya. Használatával közel 80%-al kisebb az esélye, hogy Önnél izomláz alakuljon ki, így sokkal könnyebben tudja majd venni a sportolás utáni akadályokat.


-50%
Run socks kompressziós zokni - Fehér/Pink
4 500 Ft  2 250 Ft
Nincs raktáron
-50%
Run socks kompressziós zokni - Fehér/Kék
4 500 Ft  2 250 Ft
Nincs raktáron
-50%
Run socks kompressziós zokni - Fehér/Zöld
4 500 Ft  2 250 Ft
Nincs raktáron
-50%
Trail socks kompressziós zokni - Fekete/Piros
4 500 Ft  2 250 Ft
Nincs raktáron
-50%
ÚJ
-50%
ÚJ
Winter run socks 2.1 kompressziós zokni - Kék
8 700 Ft  4 350 Ft
Nincs raktáron
 

prev
12
next

Sorrend:

Webáruház készítés